rautiaRautia käytti Sunsäätä mobiilikampanjassaan Iltalehden sivuilla.

Sunsää paikansi mobiilikäyttäjän ja tarkasti kohteen sääennustuksen. Tämän jälkeen Iltalehden sivuilla olevaan mainokseen valittiin tulevaan säähän sopivia tuotteita, lisäksi bannerissa kehotettiin varautumaan tulevaan säähän.

Sunsään avulla mainoksesta saatiin paikallinen, palveleva sekä ajankohtainen.

Metsähallituksen Luontopalvelujen hoidossa ovat Suomen kaikki 37 kansallispuistoa, 19 luonnonpuistoa ja 7 valtion retkeilyaluetta sekä noin 500 muuta luonnonsuojelualuetta. Lapin Luontopalvelut vastaavat mm. pohjois-suomen kansallispuistojen opastuksesta ja asiakaspalvelusta.

Sunsää ohjelmisto toimii Lapin luontopalveluilla tableteissa ja näytöissä. vierailijoita ohjataan kansallispuiston päiväretkikohteisiin niiden avulla. Sunsää valitsee kohteet niin, että ne soveltuvat vallitsevaan säähän. Huomioon otetaan lämpötila, tuuli, sade ja revontulet.

Sunsää on apuna myös silloin kun työvuorossa on kesätyöntekijöitä tai muita jotka, eivät vielä tunne aluetta tarpeeksi hyvin, jotta voisivat ohjata asiakkaita turvallisille reiteille kansallispuistoon.

Metsähallitus, Lapin luontopalvelut
Metsähallitus, Lapin luontopalvelut Erikoissuunnittelija, asiakaspalvelu ja opastusviestintä, ERKKI OLLILA
Sunsää on apuna myös silloin kun luontokeskus on kiinni – lasin taakse asennettu näyttö antaa säähän sopivat retkivinkit matkailijalle. Kansallispuistoissa löytyy tekemistä joka säähän.

Katso Pyhä-Luoston kansallispuiston opastuskeskuksen sääreaktiivisia sisältöjä

sunsaa-metsahallitus

Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy (M&M) vastaa alueenyhteismarkkinoinnista. M&M tuottaa Rovaniemen kaupungin ja Ranuan kunnan tilaamat imagomarkkinoinnin, matkailuneuvonnan ja kokousmarkkinoinnin, sekä media- ja PR-palvelut. Lisäksi M&M ylläpitää www.visitrovaniemi.fi sivustoa.

Sunsää toimittaa www.visitrovaniemi.fi sivuille 5-päivän sään ja viimeisimmän säähavainnon alueelta.

M&M:llä on käytössään myös Sunsää näytössä joka ohjaa kaupungissa vierailijoita kohteisiin jotka sopivat vallitsevaan tai tulevaan säähän.

”On todella tärkeä, että matkailijat saavat luotettavaa säätietoa, jotta he osaavat suunnitella matkansa onnistuneesti.” M&M Kaisa Heiskari.

visitrovaniemi-sunsaa

LIVING LAB – käyttäjälähtöistä hyvinvointia Satakuntaan -hankkeessa testataan ja kehitetään yhdessä hyvinvointiteknologiayritysten, ikäihmisten, heidän omaistensa sekä vanhustyön ammattilaisten kanssa teknologiaratkaisuja ikäihmisten kotona asumisen tukemiseen sekä henkilökunnan työhön.

 

 

 

 

 

Sunsää Care -palvelu on sääreaktiivinen ikäihmisten aktivointiin kannustava -palvelu, jossa säätietojen perusteella ikäihmisille ehdotetaan kulloiseenkin säähän sopivia aktiviteetteja ja harrastuksia. Palvelun avulla voidaan varoittaa mm. liukkaudesta, kylmyydestä tai kuumuudesta. Näytössä toimivaan selainpohjaiseen palveluun voidaan tuoda tietoa myös toimipisteen omasta ohjelmasta, paikallisista tapahtumista ja uutisista. Palvelu toimii näytöissä ja verkkosivuilla.

Living lab testauksessa kokeiltiin kuinka Sunsää ohjelmisto voisi auttaa palvelukeskusten arkea.

Testaus osoitti, että erityisesti toimintakyvyltään hyväkuntoiset ikääntyneet voisivat olla palvelun kohderyhmää. Päivätoiminnan asiakkaat ja alle 90-vuotiaat testaajat olivat palvelusta kiinnostuneita. Sunsää Care -palvelua voitaisiin myös käyttää osana hoitotyötä joko hyödyntämällä palvelun sisältöä keskustelun herättäjänä tai fyysiseen aktivointiin hoitohenkilökunnan ohjauksessa.

Voi katsoa koko testaus raportin tästä.

sunsaa care

Nettikaupat

Valitse verkkokauppasi vetonaulat sään mukaan.

Lue lisää >

Matkailu

Tarjoa matkailijoille säähän sopivaa tekemistä.

Lue lisää >

Kaupat

Jokainen keli on kaupallinen sesonki.

Lue lisää >

Aineistopalvelut

Tarjoamme sääennusteet ja säähistoriatiedot

Lue lisää >